Slide Panel

Anna Moes – Artworks

X

Mijn naam is Anna Moes, geboren in Amsterdam,verhuisde ik als kind op vijf jarige leeftijd met mijn ouders naar het Gooi. In Bussum ben ik opgegroeid en thans nog steeds woonachtig. Creativiteit heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Van jongs af aan heb ik een eigen gevoel voor kleur en sfeer ontwikkeld. Aanvankelijk werkte ik met soft pastelkrijt, maar in het voorjaar van 2012 ontdekte ik mijn grote passie, schilderen met acryl op canvas doek.

Typerend voor mijn werk is de grove en schetsmatige toets, de eenvoud van de compositie zonder opvallende kleuraccenten. Door het monochrome karakter lijkt het werk een gevoelsmatige, haast mystieke ervaring van een oeroude voorstelling. Ik maak gebruik van natuurlijke materialen en paletmes waardoor een sfeer met veel structuur ontstaat in matte omber en grijstinten en de schilderijen een bepaalde rust uitstralen.

In de natuur op de Gooise heide, vind ik mijn inspiratie tijdens de lange dagelijkse wandelingen met de hond. Wanneer het weer het toelaat, schilder ik het liefst buiten op de heide. Mijn favoriete onderwerpen zijn daarom de Schotse Hooglanders en Gooise schaapskudde, die zomers de heide begrazen.